Homeopátia - BTO - Babát Tervezök Otthona

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Homeopátia

Ismeretek > A ciklusod
 

Homeopátiás szerek a termékenység növelésére


 A Babaprojekt
címü könyvemben további 29 oldalon keresztül olvashatsz tippeket a termékenység növeléséröl és különbözö homeopátiás szerek használatáról.


 Homeopátiás szerek használata - mire kell figyelni

 • tilos a golyókat zsíros kézzel megfogni

 • tilos mikrohullámú sütö, mobiltelefon, számítógép, rádió, TV, stb. elektromos tárgy közelében tárolni

 • fémekkel ne érintkezzenek (használj müanyag kalanat a bevételhez)

 • száraz, sötét, hüvös helyen tárold (fiókban, szekrényben)

 • egykomponensü szert használj, ne szedd ezt együtt több komponensü anyaggal és hagyományos gyógyszerrel sem. Egymás hatását befolyásolhatják, közömbösíthetik, felerösíthetik - kiszámíthatatlan az eredmény.

 • ha a tünetek kis kiterjedésüek, egy-egy szervet érintenek (pl. méhet, petefészket, stb.), alacsony potencia adása javasolt (D3-D12, C3-C12) - magasabb potenciák alkalmazásához kérdezz meg egy homeopatát!

 • az alacsony potenciájú szerekböl az egyszeri adag 5 golyócska/1 tabletta/5 csepp, naponta 2-6 alkalommal ismételve.

 • nem a bevett mennyiség a fontos, hanem az ismétlések gyakorisága.

 • a golyókat, tablettákat a szájban kell elszopogatni. Kis vízben fel lehet oldani, ekkor is a vizet a szájban kell valamennyi ideig tartani.


Mint a homeopátiában ismeretes, lehetséges, hogy az egyik kombi használ, a másiknak pedig nem vagy a típusa és nem fog használni. Érdemes 3 hónapot próbálni és ha nem hat, váltani. Ha hat is a homeopátiás szer, 6 hónapnál tovább már nem szükséges szedni.
Homeopátiás szerek a termékenység növelésére

Az egész ciklusban szedhetö szerek

Agnus castus

A barátcserje bogyójából nyerik a hatóanyagokat, amelyek egyébként vízben nem oldódnak, így a barátcserje fogyasztása tea formájában nem ajánlott. A shopban golyócska vagy tabletta formát kapsz. A barátcserje alkalmas a ciklus hosszának regulárására, ha túl hosszú a ciklusod, akkor megrövidíti, ha túl rövid, akkor megnyújtja. A ciklus elsö felében a peteérést javítja, a második felében pedig a sárgatest müködését. Így az egész ciklusban lehet szedni, a szedését a ciklus bármelyik napján el lehet kezdeni. Egy másik jótékony hatása, hogy az itt kínált koncentrációban csökkenti a prolaktin szintet és ezzel is hozzásegít a régen elmaradt tüszörepedéshez. Ha valaki PMS-ben szenved, az elsö választás mindig a barátcserje (Agnus castus). Nem speciális, a ciklus általános javítására használják.
A ciklus elsö napjától a mensig napi 1 tablettát kell szedni, pozitív teszt esetén azonnal abba kell hagyni a szedését.

Borax D4


Használatának területei:

 • Endometriózissal kapcsolatos fájdalmak enyhítésére és változókori panaszokra alkalmas.

 • Használ erös menstruációs vérzés esetén, amely darabos rögök formájában távozik.

 • Menstruációs fájdalmakra, amelyek a gyomorba vagy a keresztcsont tájékára sugároznak ki.

 • Gyakori gombás fertözések esetén is ajánlatos a használata.


Galega officinalis D4

Tudományosan sikerült kimutatni, hogy szer hatóanyaga csökkenti a vércukorszintet, mert serkenti a cukor felvételét a sejtekbe. Inzulinrezisztencia javítására használják, amely gyakran PCOS mellett lép fel. Mivel a hatóanyag a zsírfelépítést is érinti, eredményes szer fogyókúra támgatására.

Histaminum dihydrochloricum D12

Ha pozitív eredménye lett a postcoitális tesztnek (PCT, immunológiai teszt), az azt jelenti, hogy a nö cervixnyálkája ellenanyagokat tartalmaz a spermiumok ellen, amelyek ezeket el is pusztítják. Így nem jutnak be a spermiumok a méhbe, nem sikerülhet a megtermékenyítés. A szervezet úgymond allergiás reakciót mutat a spermium, mint idegen anyag ellen. A Histaminium D12 ebben az esetben segíthet, csökkentheti az allergiás reakciót, ha a babára vágyó nö hosszú ideig szedi.

Magnesium sulfuricum/Ovaria complex

Ha cisztásodásra vagy hajlamos vagy éppen most ciszta van a petefészkedben, ezzel a komplexel segítheted a felszívódását és könnyebben megszabadulhatsz töle. Magát az Ovaria comp-ot nem szabad szedni, ha valakinek cisztája van, de ez a komplex nem tévesztendö össze vele. A Magnezium sulfuricum/Ovaria komplex speciálisan ciszták ellen való homeopátiás szer!A BTO shop ajánlata:

 


A ciklus elsö felében szedendö szerek


Ovaria comp

Az Ovaria comp ösztrogénhez hasonló hatása miatt a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja.

A ciklus elsö napjától az ovulációig 3x5 globulust kell szedni naponta.

Nem ajánlott a szedése a következö esetekben:

allergiás vagy a méhek mérgére
cisztásodásra hajlamos vagy
már más ösztrogénhez hasonló szert szedsz, mint pl. Closylbegyl-t, mert a kettö együtt szintén cisztásodást okozhat
endometriózisra hajlamos vagy (volt vagy most van endometriózisod)

Összetétele
: Apis regina G l Dil. D4 (HAB, Vs. 41c) 0,1 g; Argentum metallicum Dil. D5 0,1 g; Ovaria bovis Gl Dil. D4 (HAB, Vs. 41a) 0,1 g


Follikelhormon

Ez a homeopátiás szer a nevéböl is felismerhetöen a follikulusok, azaz tüszök érését (peteérést) serkenti a nöi szervezetben. Olyankor érdemes szedni, ha a peteérésed késik (20. nap után jelentkezik) vagy a ciklusod második fele túl rövid (sárgatest elégtelenség esetén kombinálva egy luteális fázisban szedendö szerrel).
A ciklus elsö felében szedheted, a ciklus elsö napjától az ovulációig.


Argentum metallicum

Ez a homeopátiás szer nem csak a spermiumok termelödését fokozza férfiakban, de nökben is serkenti a petesejtek érését. A ciklus elsö felében szedheted, a ciklus elsö napjától az ovulációig. (Saját tapasztalat alapján is tudom ajánlani, ugyanis kisfiúnk a 2. Argentumos ciklusomban fogant. Az ovulációmat ez a szer elöre hozta a 20-21. nap környékéröl a 14. napra.)


Fekete üröm (Artemisia vulgaris)

Összetétele: napi adagra vonatkozóan (2 kapszula)

500 mg Artemisia vulgaris / 200 mg zöld teapor / 40 mg C-vitamin

A növény hatóanyagai nem csak ösztrogénhez hasonló hatásúak, de gesztagéneket regulálók is és az agyalapi mirigyen keresztül hatnak. Ezen az úton pajzsmirigy szabályozó hatásuk is van, pajzsmirigy alultermelés esetén
hasznosak.

A ciklus elsö felében a peteérés serkentésére használhatjuk.

Terhesség idején ne fogyasszuk!


A fogamzásgátló szerek abbahagyása utáni idöszakban
különösképpen ajánlott a ciklus rendszerezésére, a régóta elmaradó menstruációs vérzés beindítására és a szexuális kedv növelésére. Használható méregtelenítésre, emésztési panaszokra és felfúvódás megelözésére is, segít a súlyleadásban és PMS ellen!

C-vitamin tartalmánál fogva hasznos antioxidáns is.


Málnalevél tea

Támogatja a peteérést, hosszú ciklusoknál elörébb hozhatja a tüszörepedést, javítja a cervixnyálkát.
A terhesség utolsó heteiben fogyasztva fellazítja a medence izomzatát és megpuhítja a méhszájat, amivel elösegíti a szülést. Ezért nem ajánlatos a terhesség korábbi heteiben fogyasztani, viszont érdemes szedni a 37. hét után!
Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus elsö felében a mens elsö napjától a tüszörepedésig.
Teából napi 2-3 csészényit kell inni az egész napra elosztva. Ezt úgy készítheted el, hogy leforrázol csészénként (2 dl víz) egy teáskanál teafüvet és hagyod 10 percig ázni. Ízesítheted is kedved szerint.

A BTO shop ajánlata:

 


A ciklus második felében szedendö szerek

Corpus luteum

A sárgatest hormont pótolja a ciklus második felében, mint ahogy a neve is mutatja. Ha sikerült teherbe esned, ajánlott az egész terhesség alatt szedni.
A ciklus második felében, a pé után a mens kezdetéig kell szedni.  


Bryophyllum comp


Ha a luteális szakasszal van baj, tehát ha túl rövid a ciklus második fele (a normálistól eltérö 12-16 nap helyett csak 11 nap vagy kevesebb) vagy normális hosszúságú, de a mensi elött több napig pecsételö vérzés lép fel, akkor szedik a Bryophyllum D4-et (D4 = 4-szeres higítás). Ez progeszteronhoz hasonló hatású, megnöveli a ciklus második felének hömérsékletét, a luteális szakasz hosszát, megszünteti a pecsételést, támogatja a méhnyálkahártya vastagodását és ezáltal segíti a megtermékenyített petesejt beágyazódását.
A ciklus második felében, az ovuláció után a mens kezdetéig kell szedni.


Alchemilla vulgaris

A palástfü segíti a méhnyálkahártya felépülését a medence vérellátásának serkentése által és ezzel pozitívan támogatja a beágyazódást. A sárgatest elégtelenség és a beágyazódás javításán túl nagyon jó vetélések elkerülésére. Egészen a 12. hétig szabad szedni. Ezen kívül hatásosan alkalmazható PMS ellen is, azon az úton is, hogy palástfü teába áztatott törölközöt teszünk a feszülöen fájó cicikre. Különösen alakalmas túlsúllyal küszködök (mint PCOS-ban szenvedök) ciklusának szabályozására.
Tea vagy globulusok formájában fogyasztható a ciklus második felében a tüszörepedéstöl a mensig.
Teából napi 2-3 csészényit kell inni az egész napra elosztva. Tinktúra formájában jóval hatásosabb, mint tea formájában.
A tinktúrából 2 x 7 cseppet kell fogyasztani. 20 ml hónapokig elég.


A BTO shop ajánlata:

 


Spermiumok feljavítására


Testes comp


Ez a homeopátiás szer azokat a sejteket serkenti jobb munkára, amelyek a spermiumok termelödésében fontosak. Így a szer hatására a spermiumok száma és motilitása is javulhat.
2x10 globulust olvasszon el a párod nyelv alatt
3 hónapon keresztül érdemes szedni! Mivel a spermiumoknak 72 napra van szükségük a teljes kialakuláshoz, csak ennyi idö múlva fog leghamarabb meglátszani az eredmény.


Argentum metallicum


Ez a homeopátiás szer a Testes comp-hoz hasonlóan azokat a sejteket serkenti jobb munkára, amelyek a spermiumok termelödésében fontosak. Így a szer hatására a spermiumok száma és motilitása is javulhat. Ezen kívül az idegrendszer nyugtató hatása révén impotenciás zavarokat és korai magömlést is hatékonyan kezel.
1-2 tablettát olvasszon el a párod a szájában (pl. reggel és este egyet-egyet)
3 hónapon keresztül érdemes szedni! Mivel a spermiumoknak 72 napra van szükségük a teljes kialakuláshoz, csak ennyi idö múlva fog leghamarabb meglátszani az eredmény.

A BTO shop ajánlata:

 
 
 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz