Legjobb esély a babára - BTO - Babát Tervezök Otthona

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Legjobb esély a babára

Ismeretek > A ciklusod
 

A megfelelö pillanat


A legmegfelelöbb pillanat a babakészítéshez: az utolsó nap, amelyiken pozitív az ovuteszted, tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálkát tapasztalsz, ovulációs fájdalmakat észlelsz és a méhszáj nehezen elérhetö, puha és nyitott.

Milyen gyakran ajánlatos szeretkezni?

Normális esetben, ha a férfi elegendö és jó minöségü spermiumokkal rendelkezik, kedv szerint lehet szeretkezni, nem fog megártani. A spermiumok 72 nap alatt készülnek el. Így elöfordulhat, hogy a rossz minöségü spermiumok ezen felül még egy extra napot igényelnek. Ezért ha a férfi spermája rossz minöségü vagy kevés, azon a napon ajánlatos szeretkezni, amikor a nönek tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálkája van és pozitív az ovutesztje, ezen túl minden második napon.

Nagyon gyakori ejakuláció drámaian lecsökkentheti a spermiumok számát és a férfit gyakorlatilag sterillé teszi (2-3 ejakuláció naponta). A legnagyobb férfiúi termékenységet 3 naponkénti szeretkezéssel lehet elérni.

Kedvcsináló pozíciók
a babatervezéshez, ha elfogytak volna az ötletek, egy kis változatosságra vágytok, vagy egyszeruen csak kedvcsinálónak (vigyázat, felnötteknek való képek!).Fiú vagy lány?


Már régóta megpróbálja az emberiség útódja nemét befolyásolni. A régi Görögországban a férfiak a jobb oldalukon feküdtek szeretkezés közben, hogy ha fiút akartak. A franciák a 18. évszázadban ugyanezen cél eléréséért lekötötték a bal heréjüket. Ma már jobban tudjuk: az utód neme már a megtermékenyítés pillanatában eldöl. Két ellentmondásos nézet is létezik arról, mikor kell együtt lenni a párnak, ha kimondottan fiút/lányt szeretne. A választ megtalálod a Babaprojekt címü könyvemben.
Legalkalmasabb idö a teherbeeséshez


Áttetszö, tojásfehérjeszerüen nyújtható cervixnyálka (7-10 cm hosszú), az ovulációs teszt pozitív, a termékenységi monitor (Persona, Clearblue) nagy termékenységet jelez, ovulációs fájdalom érezhetö, a méhszáj nem érhetö el, a hömérséklet még a cl alatt vagy annak vonalán található.


 
Keresés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz